INSPIRATIE

Hoe hou je het vol 30 jaar muzieklesgeven? Vraag ik mezelf weleens af… (Maar dat telt natuurlijk voor elk ander beroep.) Toch gaat het best. Er wordt zoveel moois gedaan op muziekgebied dat ik daar weer energie van krijg voor mijn lessen op school. Gisteravond bijvoorbeeld bij de t.v.serie Overspel. Ik vond de muziek erbij al goed en prominent aanwezig, maar gister bedacht ik opeens;  he de muziek speelt in de serie een eigen rol. Vertelt mede het verhaal.

Voorbeeldje; I’ve got dreams van Otis Redding; Terwijl we diverse hoofdrolspelers hun (angstige, of verdrietige, of onbevangen, jaloerse..) leven zien leven op dat moment, geeft de muziek daar uitdrukking aan die precies past bij de gebeurtenissen die we zien. En omdat het goede muziek is geeft het extra diepte aan wat je ziet. Dan ben ik onder de indruk. Fons Merkies zorgt in deze serie voor de muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s