Veeel projecten, maar…

images

Wat zijn er veel educatieve muziekprojecten! In orkesten, op muziekscholen, via muziekscholen voor leerkrachten, op basisscholen (A’dam) enz. enz. En elke gemeente doet weer een ander project (?). Het duizelt me even….

Voordeel; er worden veel nieuwe lesvormen uitgeprobeerd. Was hard nodig denk ik , een inhaalslag.

Maar als deze losse projecten zijn uitgewoed (gedragen door subsidie) komt er dan gemeenschappelijk beleid waarbij scholen geholpen worden het vak muziek/ zingen ook daadwerkelijk in elke klas te realiseren? Dat is mijn vraag!

Tips…….Nodig; Vakleerkrachten die op elke school de muzieklessen begeleiden./ondersteunen. En een grote databank met liedjes, zoals nu Eigenwijs digitaal, maar dan veel uitgebreider, bijvoorbeeld met alle goede liedjes van methoden en liedjesschrijvers. (ik denk even niet aan de auteursrechten, maar aan het voordeel dat het onderwijs hiermee heeft)

Ik weet het, makkelijk gezegd allemaal, maar simpel gezegd is hier behoefte aan. Leerkrachten willen heus wel .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s