Interessant

Leerlijnen…dat klinkt niet zo interessant. Wat moet je daar voor doen? Nou niets bijzonders eigenlijk. Het geeft je wel houvast, een stok achter deur enz.

Een LICHTE leerlijn zie ik zo voor me; Elke groep zingt elke week liedjes in de groep en regelmatig zingt de school samen of zingen de groepen voor elkaar! (zie link naar liedjes) Basisbegrippen* en vorm gebruiken.

Een ZWAARDERE leerlijn zie ik zo; Elke groep zingt wekelijks liedjes en de kinderen gebruiken instrumenten om de structuur/vorm van de liedjes te benadrukken. (couplet/refrein..herhaling…1 regel enz) Beweging/dansen verzinnen bij liedjes. Volksdansjes. Elke bouw op zijn eigen niveau. 

Een UITGEBREIDE leerlijn ; Behalve zang/dans/instrumenten ook de kinderen zelf muziek laten maken. Letten op basisbegrippen, vorm, samenspel. Luisteren naar diverse muzieksoorten in de vorm van een quiz, muziekverhaal, uitbeelden op muziek enz. Muziek koppelen aan wereldorientatie/geschiedenis. Laten horen waar je zelf door gegrepen bent.

* Basisbegrippen: Lengte (ritme), hoogte (melodie), klankkleur, dynamiek (zacht/hard) en tempo (langzaam/snel)

Voor meer informatie  zie www.cultuurplein.nl 

http://kunstzinnigeorientatie.slo.nl/leerlijnen/kunstzinnige-vakdisciplines-en-cultureel-erfgoed/muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s