Een vrouwelijke dirigent en slagwerk in de hoofdrol

Vorige week was ik naar een concert in de Philipszaal. Twee  conservatorium orkesten o.l.v. Susanna Malkki speelden Schonberg (heel knap) en de 10e symphonie van Mahler. Prachtig prachtig. Jammer dat er maar 2 uitvoeringen waren. (voor u lezers…)

Was onder de indruk van deze dirigente. Heel precies, mooie gebaren. Ik had trouwens nog nooit een vrouwelijke dirigent voor een symphonie orkest gezien (!) Op You tube vond ik genoeg filmpjes met haar. Hierbij een wanneer ze een stuk van Varese dirigeert.

De muziek van Varese die je zo goed kunt gebruiken in muziekverhalen of als voorbeeld van slaginstrumenten (wat hoor je?) of als uitdrukking van spanning, verwarring (wat gebeurt er?) in de muziekles op school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s