Even iets heel anders

imagesDeze fluit is ±35.000 jaar oud (AP/Daniel Maurier)

Van mijn dochter kreeg ik een link naar een BBC artikel over hoe lang de mensheid zich al muzikaal kan uiten. In ieder geval bestonden er 35.000 jaar geleden al fluiten. Zie bovenstaande foto. Deze fluit van een vogelbot werd in een grot in Duitsland gevonden.

Maar we kunnen nog verder terug. Zingen speelde zeer waarschijnlijk een rol bij de groepsidentiteit en communicatie. Trouwens net als in deze tijd. Zoveel zijn we nog niet veranderd. Wil je er meer over weten? Zie de link.

http://www.bbc.com/earth/story/20140907-does-music-pre-date-modern-man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s