Sinterklaasliedjes

images

Ja … Sinterklaasliedjes. De traditionele kent iedereen wel en hoef ik niet op mijn site te zetten lijkt me. Paul Passchier heeft trouwens van deze liedjes een aangepaste versie gemaakt (de Zwarte Pieten discussie kent iedereen ook wel) met zijn boekje: Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet, maar wat er jarenlang is ingeslepen krijg je er niet zomaar meer uit. Dus ik laat de traditie traditie. Kun je kinderen in ieder geval vertellen hoe we vroeger dachten over Sint en Piet. (vanaf eind 19e eeuw)

Er zijn zoveel leuke, nieuwe liedjes in de loop der jaren geschreven waar de roe en knecht allang niet meer in voorkomen. Helaas in verband met auteursrechten kan ik ze niet laten horen of opschrijven. Bij ons op school zijn o.a Sinterklaas is verdwenen, Spaans kasteel, In een Spaanse villa, Pietengym erg populair. (wel op internet te vinden)

Toch heb ik een nieuw lied op de MB en DMS pagina gezet. Gemaakt door Pieter Simons met muziek gespeeld door leerlingen Docent muziek van het Rotterdams conservatorium. De motor Sint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s