Muziekapps voor in de klas

Het Concertgebouw heeft samen met Followamuse gratis 4 apps voor I Pad en Digibord ontwikkeld voor de basisschool. Het onderwerp is per bouw een van de (over)bekende muziekstukken, maar eromheen veel leuk educatief materiaal.

Voor de kleuters diverse spelletjes om zelfstandig rijm, instrumenten en geluid te ontdekken. Voor de MB en BB zijn er lesbrieven voor de leerkrachten maar ook veel extra’s met onderwerpen die passen bij de muziek. Over verhalen, Shakespeare, de componist, het orkest, instrumenten, muziekthema’s,  emoties en nog veel meer. Een aanrader, meteen downloaden zou ik zeggen en dat allemaal gratis 

https://www.concertgebouworkest.nl/educatieve-apps

De versie voor het digibord kun je aanvragen bij: info@followamuse.nl

Voor de OB                              MB                                      BB

sc552x414     screen480x480    screen480x480

Met dank aan Marian voor de tip!

4 gedachten over “Muziekapps voor in de klas

    • Muziek en elektronica hebben al lang een band met elkaar, maar educatieve apps zijn nog niet veel te vinden. Toch zijn er al jaren een paar mooie apps waar kinderen individueel (en groepsgewijs, maar dan beperkt) kunnen oefenen en “spelen” met klank en muziek en muziekinstrumenten. Kijk bij de linken van Muziekspelletjes op mijn homepage. Kijk b.v. naar de Orkestkidsite.nl, creatingmusic.com (in het engels), ikcomponeer.nl Succes ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s