Experimenteren met klank

fullsizeoutput_225

Ik kreeg een link toegestuurd van Montessorinet, van een aardige app, waarmee kinderen alle kanten van een klank kunnen onderzoeken. een melodie maken, een ritme, de opbouw van harmonie zien en horen, de natuurwetenschappelijke kanten van een klank zien en horen. Het vervormen van klanken zoals in synthesizers enz. Alles heel eenvoudig en beeldend uitgevoerd.

Leuk onderwerp voor de BB als je toch bezig bent met natuurkunde. Of leuk voor kinderen individueel (MB en BB) om te experimenteren met klank en melodie en ritme. Zo leren kinderen een andere kant van geluid/muziek kennen.

https://musiclab.chromeexperiments.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s