Dansen en bewegen/OB

INHOUD: 1.Zevensprong 2. De koning marcheert 3. Zes heksen 4. Het regent 5. Parapluutje 6. de brug van Avignon 7. Gira tondo 

 

BIJ DANSSPELLETJES leren de kinderen de liedjes tijdens het dansen. De dans gestructureerd aanleren. Bijvoorbeeld moeilijke stukjes apart oefenen. Daarna de hele dans. Later met zang erbij. Indien nodig op een rustig moment het lied apart aanleren. 

7.GIRA TONDO (Italiaans volksliedje)

images

Gezongen door groep Groen

TEKST: Gira giro tondo casca il mondo casca la terra tutti giu per terra. (Draai rond, de wereld draait, de aarde draait, iedereen valt op de grond.)

GEHOOR EN BEWEGING: De kleuters huppelen door de ruimte. Aan het eind van het liedje, bij terra: op de hurken zitten en dan weer verder huppelen. Opnieuw.

Bij het fluitstukje laat ik de kinderen rustig op hun hurken zitten en “zogenaamd” meefluiten. Het begin herhalen. Aan het eind van de dans vallen we op de grond.

ZINGEN:Wanneer de kinderen dit spel vaker gedaan hebben, kun je stilstaan bij de taal (Italiaans) en de tekst. Een stukje of helemaal aanleren. 

6.OP DE BRUG VAN AVIGNON (volksliedje)

5.PARAPLUUTJE (volksliedje)

4.HET REGENT (volksliedje)

3. ZES HEKSEN Tekst Chris Winsemius. Muziek: Hennie Vrienten. Kringspel.dansen in de kring en uitbeelden wat je zingt. Elke keer “verdwijnt” er 1 heks. Aan het eind komen ze weer terug. 

2.DE KONING MARCHEERT

 portablejim_Chess_tile_-_King

Gezongen door groep Blauw 

TEKST: De koning ging marcheren met wel 100.000 man 100.000 man 100.000 man. De koning ging marcheren met wel 100.000 man wel 100.000 man.

Twee aan twee marcheren de kinderen achter elkaar door de ruimte (Geschikt voor groep 3) Of eenvoudiger (groep 1/2): marcheren tegenover elkaar op hun plaats.

O Rosaline O Rosaline O Rosaline met wel 100.000 man.

De rij staat stil en maakt plaats, (gezichten naar elkaar) voor twee achterste kinderen die hand in hand door de haag met kinderen heen huppelen. Deze sluiten vooraan aan. En we beginnen weer opnieuw. Zie voor precieze beschrijving de 2e vrolijke kring.

1.DE ZEVENSPRONG (volksliedje)

Hans_Thoma_003

DE 7 SPRONG: (trad.) Heb je wel gehoord van de 7 de 7. Heb je wel gehoord van de 7 sprong. ze zeggen dat ik niet dansen kan. Ik kan dansen als een edelman. Dat is 1, stap naar voren  Dat is 2,  stap ernaast Dat is 3,  op 1 knie Dat is 4,  op 2 knieen  Dat is 5, op 1 elleboog  Dat is 6, op 2 ellebogen Dat is 7.  hoofd op je handen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s