Het oerwoud/OB

INHOUD: 1.Luisterstukje; de vogelspin 2.Muziekverhaal spelen; op jacht in het oerwoud 3. Slingeraapje/liedje 4. Kenya in Afrika/liedje 5. Filmpjes uit Kenya

5. EEN VROLIJK zang en dans feestje

Masai springdans

4.KENYA IN AFRIKA  (Patricia ten Houten)

images

Wij zingen over Kenya , Kenya in Afrika. Zing ons maar eens na. Kenya in Afrika, Kenya in Afrika, Kenya in Afrika.

Gezongen met Nikki

AANLEREN: Zing het liedje een keer voor. Welk land? Waar ligt Kenya? Nog eens zingen en daarna met zijn allen een paar keer tot het “zit’. Klap het ritme van Afrika en Kenya. 

VORM: Nu kun je ook gebruik maken van de vorm van het lied. Vraag en antwoord. Solo/Allen  of in twee groepen. 

INSTRUMENTEN: Welke instrumenten passen bij dit lied? Leg een aantal geschikte instrumenten neer waar de kinderen uit kunnen kiezen. a. Speel de tel. of b. De oudere kleuter speelt het ritme van Kenya/Afrika dat vetgedrukt is. 

RITME: I.p.v. op instrumenten klappen de kinderen het Afrika ritme aan elk eind van een zinnetje. 

3. SLINGERAAPJE (nr 2 van de 6) : liedje van Jeroen Schipper

Slinger slinger aapje slinger door het bos. Slinger slinger aapje zoek een bananentros 2x oe….hoe bababananentros oe…..hoe bababananentros 2x Herhaal het liedje nog een keer.

 

2.OP JACHT IN HET OERWOUD: Wat gebeurt er allemaal? Voor kleuters en peuters. Om bij te verzinnen en te spelen. 

images

(Luisteren naar de geluiden van het oerwoud, lopen op het geluid van de jambe’s, onderweg horen de kinderen een olifant en apen en een kikker, ze komen uit bij een waterval en eindigen in een roeiboot weer terug naar hun “kamp”) 

1. LUISTEREN: Wat hoor je ? Wat gebeurt er? om de beurt vertellen kinderen wat er gebeurt. 

2. BEWEGEN: Het verhaal spelen: De groep sluipt (geen dieren laten schrikken)  door het oerwoud wanneer het geluid start. Zie boven. Maak afspraken over b.v. stilstaan wanneer de kinderen de olifant en aap horen. Wanneer de roeiboot te horen is gaan zitten op de grond en “roeien”.

Fragment van Bang- Africa/Djembe music/Autumn Hill Rec. 2010 

1362168573

1.DE VOGELSPIN Dit is andere koek. Wat horen de kinderen? Laat ze hun fantasie maar gebruiken. Welke tekening past hierbij? Tekenen maar enz….

Een fragment van Mauricio Kagel/Ragtime- Waltz, Gespeeld door Jukka Tiensuu/The frivolous Harpsichord/Ondine Rec.Ode 891-2

Disclaimer; Ik heb mijn best gedaan alle rechthebbenden te bereiken en/of te noemen in de bronnen. Mocht ik iets ten onrechte op de site gezet hebben of over het hoofd hebben gezien neem dan contact met me op. Zie het reactieformulier hieronder. (wordt niet gepubliceerd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s