Planeten/Geschiedenis/MB

INHOUD: 1.De planeten

Anonymous_Globe  fullsizeoutput_5e7

LIEDJE: De planeten

*Uit taal totaal een fragment uit het liedje Tante Venus en haar zonen. Tekst: Eppie Dam Muziek: Ruud Wester/uitg. Jacob Dijkstra. Ruud Wester is helaas overleden, de uitgeverij bestaat niet meer maar ik heb met toestemming van tekstschrijver Eppie Dam de tekst en muziek overgenomen.

fullsizeoutput_5e6

TEKST: 1.Aan de witte melkweg wonen. Tante Venus en haar zonen. En die jongens moet je weten, zijn genoemd naar de planeten. REFREIN: Saturnus en Uranus plus Neptunes en Mercurius, Mars en Pluto Jupiter, miljarden mijlen ver.

2.’s Ochtends als ze wakker worden. Eten ze eerst zeven borden sterrensoep met vermicelli, voor de Grote Ruimterally REFREIN: Saturnus en Uranus plus Neptunes en Mercurius, Mars en Pluto Jupiter, miljarden mijlen ver.

3. In de krant heb ik gelezen dat ze dagelijks gaan racen. Dacht je soms met autopetten? Pfff ze hebben zelf raketten. REFREIN: Saturnus en Uranus plus Neptunes en Mercurius, Mars en Pluto Jupiter, miljarden mijlen ver.

4. ’s Avonds als het kwart voor tien is zoeft de eerste door de finish. Tante staat al klaar met bloemen om de winnaar te gaan zoenen.REFREIN:  Saturnus en Uranus plus Neptunes en Mercurius, Mars en Pluto Jupiter, miljarden mijlen ver.

5. Als haar astronauten slapen. Dan kookt tante voor haar knapen. Sterrensoep met vermicelli. Morgen is er weer een rally. REFREIN: Saturnus en Uranus plus Neptunes en Mercurius, Mars en Pluto Jupiter, miljarden mijlen ver.

 

Groep Lichtblauw zingt.

Alle coupletten met Thomas (4 jr)

fullsizeoutput_6d0

Ik zing zelf het lied 1 toon lager dan de oorspronkelijke versie, zie hierboven. De akkoorden zijn dan als volgt:

COUPLET: F   BES   C7/       GM   A7    DM/         GM    C7    F /       BES   E   A7/

REFREIN: DM  (c)  BES   A7   DM (c)  BES    A7   DM (c)  BES   DM   GM   A7   DM 

De (c) losse toon is een voor een lopende bas. 

Disclaimer; Ik heb mijn best gedaan alle rechthebbenden te bereiken en/of te noemen in de bronnen. De inhoud is nadrukkelijk niet commercieel bedoeld. Mocht ik iets ten onrechte op de site gezet hebben of over het hoofd hebben gezien neem dan contact met me op. Zie reactieformulier hieronder. (wordt niet gepubliceerd)

4 gedachten over “Planeten/Geschiedenis/MB

  1. Ik zong dit liedje ook als kind meer dan 20 jaar geleden en wil het nu graag aan mijn dochtertje leren! Hebben jullie toevallig ook de music sheets (eventueel voor piano)? Of weten jullie waar ik die kan krijgen?

  2. Ik zing dit liedje met mijn zoon van 4 vindt hij geweldig, maar ik ken niet meer alle coupletten. Hebben jullie de volledige songtekst voor mij? Ik heb dit liedje geleerd vroeger toen ik de 2e of 4e klas van de basisschool zat, zo’n 26 jaar geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s