Winter/Carnaval

INHOUD: 1. Carnaval

 

1. CARNAVAL het feest der dwazen. 

6890162796_9622d7b686_m foto Kevin Decherf

VIVALDI Hieronder een filmpje met de bekende muziek van componist Antonio Vivaldi. Uit de 4 jaargetijden: de Winter. Vivaldi leefde en werkte in Venetie. (1678- 1741) De stad met het prachtige carnaval. Nog steeds verkleden mensen daar zich op hun mooist met maskers op om 12 dagen lang feest te vieren.  In Nederland vinden we 3 dagen wel genoeg.

CARNAVAL Het carnaval is al vele eeuwen een katholiek feest waarin alles een paar dagen op zijn kop wordt gezet. Mensen verkleden zich, er is een speciale carnaval burgemeester, een carnavals prins en veel mensen verkleden zich om 3 dagen lang te feesten.

25709297110_8efc8fbb05_m

Verkleedpartij in Venetie                      

BOZE GEESTEN Voordat het Christendom belangrijk werd in Nederland (dat is voor de Middeleeuwen) hadden de bewoners hier een lentefeest tegen het eind van de winter. Mensen droegen ook maskers en maakten veel geluid, lawaai om de boze geesten en de kou te verjagen! De katholieke kerk heeft dit lentefeest overgenomen vlak voor de vastentijd. (40 dagen sober eten en drinken)

African-Mask-Chokwe-Angola-Zaire-300px door: Rones                             AwetiMask4-300px door: Firkin

Een Afrikaans Masker                             Een masker van de Aweti een Indiaanse stam

Alle volkeren op de wereld gebruiken maskers in dansen of toneelstukken om een verhaal te vertellen of om boze geesten te verjagen.

Bron: Schooltv 9 dec. 2003. Wikipedia