WELKOM

0

Welkom op mijn blog! Muziekles op school. De basisschool. Geweldig dat je deze site gevonden hebt. Ik heb lang nagedacht. Zal ik wel of geen blog beginnen. Maar na meer dan 30 jaar ervaring als AMV docent waarin ik op veel manieren muziekles heb gegeven (muziekschool, buurthuis, thuis, muz.vereniging, basisschool)  dacht ik; al mijn ideeen en ervaring, links, liedjes en muziekverhalen kan ik kwijt op dit blog. 

Jonge kinderen houden van dansen, zingen en zelf muziek maken.

Ik begrijp het wel. Naast de reguliere lessen op school is er weinig tijd over om muzieklessen voor te bereiden. En zingen voor de klas vindt niet iedereen even fijn. Daarom hoop ik  dat je hier inspiratie vindt om muziek de school binnen te halen. 

Aan de andere kant ben ik ook nieuwsgierig naar wat er op andere scholen gebeurt. Heb je bijzondere liedjes, goede muziek, leuke workshop enz.enz; ik hoor het graag en kijk  naar jullie reactie uit.

De inhoud van dit blog is nadrukkelijk niet commercieel bedoeld, maar voor educatieve doeleinden gemaakt.

 • TIP wanneer je de pagina uitvergroot kun je de teksten/plaatjes/filmpjes ook op het digitale bord gebruiken.

Patricia ten Houten

Disclaimer; Ik heb mijn best gedaan alle rechthebbenden te bereiken en/of te noemen in de bronnen. Mocht ik iets ten onrechte op de site gezet hebben of over het hoofd hebben gezien neem dan contact met me op. Zie het reactieformulier hieronder. (wordt niet gepubliceerd)

18 gedachten over “WELKOM

 1. Hallo,
  ik ben student op de Pabo en doe een aantal lessen over de winter.
  Ik zou het fragment uit de Notenkraker graag willen gebruiken. Heb je dat stukje van 2 minuten als een bestand dat je me kunt mailen? Dan kan ik het nl offline gebruiken in de speelzaal.
  Bij voorbaat hartelijk dank!

 2. Geweldig Patricia! Hele leuke liedjes en goed bruikbaar! Nu heb ik eindelijki de muziek van weet je waar ik gister liep:)! Dank je wel!

 3. Pingback: Websites: muziek in de klas » Basisscholen van de Zusters van Berlaar

 4. Ha Patricia, heel overzichtelijk en makkelijk iets te vinden. Ik ga in het nieuwe schooljaar weer met muziek aan de slag met mijn kleuters en ben van plan flink gebruik te gaan maken van je blog! Zal de link naar de site doorsturen naar collega’s. Groet, Marian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s