Het Christendom

johnny_automatic_old_bell  KERKKLOKKEN die luiden roepen Christelijke mensen op om naar de kerk te gaan. In een tijd zonder exacte tijdwaarneming was dat handig. Maar nu nog steeds worden de klokken voor aanvang van een kerkdienst geluid.

Ook bij bijzondere gelegenheden kun je de klokken horen. Bij huwelijken en begrafenissen bijvoorbeeld. In Delft heb je een zware klok de Bourdon (8500 kg. gegoten in 1570) die alleen  luidt bij het overlijden van een lid van het koninklijk huis.

HET KERKORGEL begeleidt de kerkzang bij de diensten en speelt soms extra tussendoor. Veel beroemde componisten componeerden voor de kerk. Ze schreven muziek voor kerkkoor of het orgel. Bijvoorbeeld protestante componisten zoals Bach of Handel.

ZINGEN gebeurt veel in de kerk. Liederen of psalmen, gebaseerd op teksten uit de bijbel. In elke kerk weer anders. Je hebt strenge (orthodox) geloven en vrije richtingen. Luister hoe in deze kerk in Amerika liederen worden gezongen.

Sommige bekende Amerikaanse popzangers hebben het zingen geleerd in zo’n kerkkoor. Bijvoorbeeld Whitney Houston en Sam Cook

 

Bekende kerstliedjes kent iedereen wel zoals: Er is een kindeke, de herdertjes of Gloria in excelsis deo.

Hieronder muziek van het beroemde Engelse jongenskoor die Carols zingen. (Engelse kerstliedjes) Deze kinderen krijgen een speciale opleiding om te mogen zingen in dit koor, dat bij speciale gelegenheden zingt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s