Herfstliedjes/Peuters

INHOUD:1.Pak je laarzen 2.Eekhoorn 3.Herfst herfst 4. Twee spinnetjes

4. TWEE SPINNETJES

images

 

Daar komen twee spinnetjes aan kriebel krabbel kriebel krabbel kriebel krabbel/ De een heet Piet en de ander Daan, kriebel krabbel kriebel krabbel kriebel krabbel/ Pfff. weg is Piet Pffff weg is Daan/ Daar komen ze daar komen ze daar komen ze weer aan.

Een handen spelletje: Handen op je rug. Elke hand is een spin die kriebelt.Bij Pfff verdwijnt de ene hand, daarna de andere hand. Vervolgens komen ze weer terug

3.HERFST HERFST (Herman Broekhuizen)

leaf-pile

1 couplet is voor peuters voldoende om te zingen. De rest van het lied kun je e.v. als luisterlied zingen.

Herfst herfst wat heb je te koop. Honderd duizend bladeren op een hoop/ Zakken vol met wind ja mijn kind/Ik weet niet of jij dat aardig vind

Herfst herfst wat heb jij te koop. Honderdduizend paddestoelen op een hoop./’k Zet ze voor je neer ja meneer/Dat doe ik alle jaren weer.

Herfst herfst wat heb je te koop . Dikke zwarte wolken op een hoop/ Alles in de stad gooi ik nat/ Koop je van mij zo’n regenbad.

2.EEKHOORN (Herman Broekhuizen)

images

Eekhoorn eekhoorn met je lange staartje/ Eekhoorn eekhoorn spring maar met een vaartje/ Tikke takke tomen/ Roetsj …in de bomen

Een leuk liedje om met tonen te spelen. Een kind is eekhoorn en verstopt zich. We roepen allemaal de eekhoorn (so-mi) Eek-hoorn. Dan een kind solo, dan een ander, daarna weer met zijn allen tot de eekhoorn verschijnt.

We zingen het hele lied. Iedereen springt als een eekhoorn. Bij tikketakke tomen, van laag op de grond tot zo hoog mogelijk springen.

1.PAK JE LAARZEN (Thea Zaat)

rain_penguin

Pak je laarzen pak je jas/ Moeder breit een wollen das/ *Loop maar in de regen loop maar in de wind/. Klap in je handen mijn lieve kind.

* Tekstimprovisatie Huppelen, springen, rennen enz.

Een fijn lied om bij te bewegen. Tussen de coupletten door vraag ik aan de kinderen hoe we zullen bewegen (zie tekstimprovisatie) . Bij klap in je handen staan we stil en klappen in onze handen. (of stampen met onze voeten)

* Nog meer herfstliedjes? zie Kleuters

BRON:  Liedjes met een hoepeltje erom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s