De bremer stadsmuzikanten

bremer-stadsmuzikanten-311x400 

Toen ik in oktober stopte met werken was ik zeker van plan om verder te gaan met muziekverhalen maken. Ik heb tot nu toe heel veel gedaan maar dat niet. (ook wel beperkt door het auteursrecht) Maar ik heb nu een aantal sprookjes uitgezocht en van de Bremer stadsmuzikanten een muziekverhaal gemaakt. 

Het is altijd leuk om het verhaal zelf te vertellen in de groep en de kinderen er de muziek/geluiden bij te laten maken op afgesproken momenten, dat weten jullie (leerkrachten) natuurlijk wel, maar het wordt helemaal een feestje als je het verhaal met de hele groep gaat (toneel)spelen. De muziek kan dan een leidraad zijn. (zie hieronder)Bij kleuters is het verstandig wanneer de leerkracht vertelt en alles in goede banen leidt.

In de MB kan een kind de verteller zijn. Vele variaties zijn mogelijk met muziekverhalen. (vertellen, luisteren, lezen, schrijven, illustreren, instrumenten gebruiken, geluiden maken, toneelspel…)

 

Hier alleen de muziek.

Bellicha/Ensemble Unicorn, Naxos 1994 cd Virtuose dance music from the time of Boccacia’s Decamerone. Largo en Presto concerto grosso nr. 1 van Pieter Hellendaal/ Combattimento consort A’dam/cd Nederlandse Barokmeesters/ DDD 1992

*illustratie uit de Kindertheatergids 2015

Plaats een reactie